Paswoord vergeten
1 tot 2 maal vis per week

Twee maal per week vis eten is een absolute aanrader voor wie gezond door het leven wil gaan. Vis brengt heel wat eiwitten, vitaminen en mineralen aan - waaronder jodium en selenium - die een positieve invloed hebben op het menselijk lichaam. De meeste vissoorten zijn mager en passen dan ook perfect in een gezonde lijnvriendelijke voeding. Vette vissoorten hebben echter ook belangrijke troeven. Zij zijn een belangrijke bron van de onverzadigde omega 3-vetzuren (EPA en DHA) die van vitaal belang zijn voor het optimaal functioneren van cellen, weefsels en organen. Daarnaast verminderen omega 3-vetzuren ook het risico op hart- en vaatziekten. Vette vis levert bovendien de vetoplosbare vitaminen A en D. Vitamine D is belangrijk voor een goede calciumopname en zo ook voor een optimale opbouw en onderhoud van sterke botten. Eet daarom best 1 keer per week vette vis en 1 keer per week een magere vissoort.

Paswoord vergeten?

Vul hieronder uw e-mailadres in en u ontvangt uw persoonlijk paswoord in uw mailbox.