Support
Welke soorten zoet beleg krijgen de voorkeur?

Zoet beleg levert vooral energie in de vorm van suiker en/of vet en weinig of geen voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Confituur, honing of stroop zijn rijk aan suiker maar bevatten geen vet. Ze mogen dagelijks maar altijd met mate als zoet broodbeleg worden gebruikt. Choco, speculaaspasta en pindakaas bevatten naast suiker ook veel vet en worden daarom best niet elke dag gebruikt. Vruchtenmoes of vers rijp fruit zoals stukjes banaan, zoete peer of aardbeien krijgen de absolute voorkeur op de boterham. Wie fruit kiest als beleg haalt ook makkelijker de aanbeveling om twee tot drie stuks fruit per dag te eten.

Handleiding voor de Nubel Voedingsplanner

Download hier de handleiding van de Nubel Voedingsplanner in PDF-formaat.

Download hier de uitgebreide wetenschappelijke toelichting van de Belgische Voedingsmiddelentabel (2017) in PDF-formaat.


NOTA: De nutritionele samenstelling van 1400 voedingsmiddelen is beschikbaar in de 6de uitgave van de Belgische voedingsmiddelentabel.
Bestellen kan via deze link naar het bestelformulier op de website van nubel.com!!!

Handleiding voor de Nubel Voedingsplanner RESTO

Download hier de handleiding voor de Nubel Voedingsplanner RESTO in PDF-formaat.


Gezond Leven: Voedings- en Bewegingsdriehoeken

Meer informatie over de nieuwe Voedingsdriehoek op de website van Gezond Leven.

Meer informatie over de Bewegingsdriehoek op de website van Gezond Leven.


Contacteer ons

Uw vragen en/of opmerking om de Nubel Voedingsplanner te verbeteren worden ten zeerste gewaardeerd.

U kan ze overmaken aan:

Nubel vzw Eurostation - Blok II
Victor Hortaplein 40 bus 10 Lokaal 7D270
1060 Brussel

Of stuur via deze link een email met uw vragen of opmerkingen

Wij zullen u zo snel mogelijk antwoorden.