De Nubel Voedingsplanner RESTO
Begin met brood!

Eet u voldoende brood, of laat u het dikwijls weg uit schrik om dik te worden? Brood is een zeer belangrijk voedingsmiddel en onmisbaar in een gezonde voeding. Niet het brood op zich is een dikmaker, vaak wel het beleg. De voorkeur gaat uit naar bruine en volkoren broodsoorten omdat zij naast de nodige energie in de vorm van complexe koolhydraten (zetmeel), meer voedingsvezels wat de darmwerking ten goede komt, vitamines (vooral van de B-groep, met uitzondering van vitamine B2 en B12) en mineralen (vooral ijzer, koper en magnesium) leveren dan de meer geraffineerde witte soorten. Boter, margarine en een aantal vleeswaren zijn vetrijk en dus calorierijk. Zoet broodbeleg bestaat grotendeels uit suikers en bevat weinig of geen eiwit, vitamines of mineralen. Schenk daarom voldoende aandacht aan het broodbeleg voor het uitstippelen van een gezonde broodmaaltijd.

De Nubel Voedingsplanner RESTO

De Nubel Voedingsplanner heeft nu ook een versie speciaal ontworpen voor het maken en berekenen van recepten.

Via de administratie website kan men onbeperkt licenties voor meerdere restaurants, chefs, afdelingen enz. beheren.

Enkel recepten en voedingsmiddelen zijn beschikbaar en geen patiënt gegevens

De restaurants gebruiken de voedingsplanner om hun recepten te berekenen. Zij hebben dan ook geen patiënt- of gebruikersgegevens nodig. Om toch aanbevelingen te geven bij de samengestelde gerechten wordt een standaard persoon als referentie gebruikt ( 2000 kcal/dag)

In het rapport van een recept vindt u de referentie-inname (RI) gegevens van een gemiddelde volwassene voor Energie, Vetten, Verzadigde vetzuren, Suikers, en Zout en deze RI waarden worden zowel procentueel als in werkelijke hoeveelheden uitgedrukt.

De referentie-inname (RI) gegevens zijn gebaseerd op de wetenschappenlijke adviezen van EFSA (European Food Safety Authority) en zijn opgenomen in de verordening 1169/2011 betreffende consumenteninformatie op levensmiddelen (Verordening "FIC" of "voedselinformatie aan de consumenten).

  • Energie 8400 kJ / 2000 kcal
  • Koolhydraten 260 g waarvan suikers 90 g
  • Vetten 70 g waarvan verzadigde vetten 20 g
  • Zout 6 g (Natrium 2,4 g)

Validatie van recepten

De administrators kunnen recepten nazien en valideren. Deze validatie kan men aanduiden bij het recept. Gevalideerde recepten hebben een andere kleur in de receptenlijst in de voedingsplanner.

Recept categorieën

Eigen recepten kan men in een categorie zetten.

Extra info veld

Dit kan onder andere gebruikt worden voor allergenen of andere belangrijke info te vermelden. Deze informatie komt ook in het receptrapport.

Recepten in recepten

Recepten kunnen als “ingrediënt” van andere recepten ingegeven worden.