De Nubel Voedingsplanner RESTO
Voeding en kanker.

Een gezonde voeding draagt bij tot een goede gezondheid. 35% van de kankersterfte wordt beinvloed door de voeding. Vermijd een vetrijke voeding. Vetrijke voeding draagt immers bij tot bepaalde kankervormen zoals borst-, darm-en prostaatkankers alsook tot kanker van het baarmoederslijmvlies.Eet een vezelrijke voeding. Een zemelrijke voeding met volkorenbrood en andere volkoren producten, alsook groente en fruit verminderen de kans op darmkankers. Vermijd overmatig gebruik van alcoholhoudende dranken. Bereid de voeding op een gezonde wijze door middel van stomen, koken zonder water, ovenbereidingen alsook microgolfbereidingen.

De Nubel Voedingsplanner RESTO

De Nubel Voedingsplanner heeft nu ook een versie speciaal ontworpen voor het maken en berekenen van recepten.

Via de administratie website kan men onbeperkt licenties voor meerdere restaurants, chefs, afdelingen enz. beheren.

Enkel recepten en voedingsmiddelen zijn beschikbaar en geen patiënt gegevens

De restaurants gebruiken de voedingsplanner om hun recepten te berekenen. Zij hebben dan ook geen patiënt- of gebruikersgegevens nodig. Om toch aanbevelingen te geven bij de samengestelde gerechten wordt een standaard persoon als referentie gebruikt ( 2000 kcal/dag)

In het rapport van een recept vindt u de referentie-inname (RI) gegevens van een gemiddelde volwassene voor Energie, Vetten, Verzadigde vetzuren, Suikers, en Zout en deze RI waarden worden zowel procentueel als in werkelijke hoeveelheden uitgedrukt.

De referentie-inname (RI) gegevens zijn gebaseerd op de wetenschappenlijke adviezen van EFSA (European Food Safety Authority) en zijn opgenomen in de verordening 1169/2011 betreffende consumenteninformatie op levensmiddelen (Verordening "FIC" of "voedselinformatie aan de consumenten).

  • Energie 8400 kJ / 2000 kcal
  • Koolhydraten 260 g waarvan suikers 90 g
  • Vetten 70 g waarvan verzadigde vetten 20 g
  • Zout 6 g (Natrium 2,4 g)

Validatie van recepten

De administrators kunnen recepten nazien en valideren. Deze validatie kan men aanduiden bij het recept. Gevalideerde recepten hebben een andere kleur in de receptenlijst in de voedingsplanner.

Recept categorieën

Eigen recepten kan men in een categorie zetten.

Extra info veld

Dit kan onder andere gebruikt worden voor allergenen of andere belangrijke info te vermelden. Deze informatie komt ook in het receptrapport.

Recepten in recepten

Recepten kunnen als “ingrediënt” van andere recepten ingegeven worden.