De Nubel Voedingsplanner RESTO
Welke soorten hartig beleg krijgen de voorkeur

Geef de voorkeur aan magere tot halfvette kaas (plattekaas, magere smeerkaas, cottage cheese, ricotta, kazen aangeduid met de term mager of light). Geef de voorkeur aan magere tot halfvette vleeswaren met weinig toegevoegd zout. Magere vleeswaren worden gedefinieerd als vleeswaren met minder dan 15 g vet per 100 g. Producten met de vermelding worst, paté, salami of spek zijn meestal vette vleesproducten. Kies ook voor vette vissoorten zoals sardienen, haring, zalm, forel, ansjovis en makreel op de boterham. Zij brengen vitamine D en essentiële omega 3-vetzuren (DHA en EPA) aan waarvan de gemiddelde inname nog te laag ligt. Vis uit blik is handig en kan bijvoorbeeld zelf verder op smaak worden gebracht met een weinig dressing of lightsaus, kappertjes, fijngesneden ui en augurken, blokjes tomaat en verse kruiden.

De Nubel Voedingsplanner RESTO

De Nubel Voedingsplanner heeft nu ook een versie speciaal ontworpen voor het maken en berekenen van recepten.

Via de administratie website kan men onbeperkt licenties voor meerdere restaurants, chefs, afdelingen enz. beheren.

Enkel recepten en voedingsmiddelen zijn beschikbaar en geen patiënt gegevens

De restaurants gebruiken de voedingsplanner om hun recepten te berekenen. Zij hebben dan ook geen patiënt- of gebruikersgegevens nodig. Om toch aanbevelingen te geven bij de samengestelde gerechten wordt een standaard persoon als referentie gebruikt ( 2000 kcal/dag)

In het rapport van een recept vindt u de referentie-inname (RI) gegevens van een gemiddelde volwassene voor Energie, Vetten, Verzadigde vetzuren, Suikers, en Zout en deze RI waarden worden zowel procentueel als in werkelijke hoeveelheden uitgedrukt.

De referentie-inname (RI) gegevens zijn gebaseerd op de wetenschappenlijke adviezen van EFSA (European Food Safety Authority) en zijn opgenomen in de verordening 1169/2011 betreffende consumenteninformatie op levensmiddelen (Verordening "FIC" of "voedselinformatie aan de consumenten).

  • Energie 8400 kJ / 2000 kcal
  • Koolhydraten 260 g waarvan suikers 90 g
  • Vetten 70 g waarvan verzadigde vetten 20 g
  • Zout 6 g (Natrium 2,4 g)

Validatie van recepten

De administrators kunnen recepten nazien en valideren. Deze validatie kan men aanduiden bij het recept. Gevalideerde recepten hebben een andere kleur in de receptenlijst in de voedingsplanner.

Recept categorieën

Eigen recepten kan men in een categorie zetten.

Extra info veld

Dit kan onder andere gebruikt worden voor allergenen of andere belangrijke info te vermelden. Deze informatie komt ook in het receptrapport.

Recepten in recepten

Recepten kunnen als “ingrediënt” van andere recepten ingegeven worden.