Registratie Voedingsplannner PRO
Rauwe of bereide groenten wat is het beste?

Om zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen, is het belangrijk om de bereidingswijze te variëren en zowel rauwe als gekookte groenten te eten. Groenten koken gaat gepaard met 20 tot 50 % verlies aan vitaminen. Daarom wordt aangeraden om groenten niet langer te verhitten dan nodig en regelmatig voor rauwkost te kiezen. Rauwkost is gezond, maar alleen maar rauwkost eten is af te raden. Sommige voedingsstoffen zijn beter beschikbaar voor opname in gekookte groenten doordat de celwandstructuur door de bereiding is opengebroken. Dat geldt bijvoorbeeld voor lycopeen uit tomaten en glucosinolaten uit koolsoorten

Bestelformulier - Professionals

Met onderstaand formulier kan u meerdere licenties bestellen.

* Naam Organisatie * Ondernemingsnummer * Adres * Postcode * Gemeente * E-mail * Tel * Wachtwoord * Bevestig uw wachtwoord