Na de overdaad van de feestdagen hebben we vaak zin om onze maag wat rust te gunnen. Hier zijn een paar vitaminerijke maar toch feestelijke recepten om je weer op de rails te krijgen.- Toast met citroenavocado en garnalen 🍞 🥑Voor 4 personen: 4 sneetjes brood, 2 rijpe avocado's, 6 scampi's, een zakje guacamole-kruiden, 1 citroen, een paar blaadjes rucola, zout, peper.Pureer de avocado en breng op smaak met het zakje kruiden.Kook de scampi's met het citroensap, 1 snuifje zout en peper.Rooster de toast.Schik de avocadopuree op de toast. Garneer met 4 scampi's en een paar blaadjes rucola.- Rode linzencurry met kip 🍛Voor 4 personen: 2 kipfilets, 300 g koraallinzen, 400 g wortelen, 400 ml melk, 600 ml water, 60 g tomatenpuree, 1 lenteui, 1 rode ui, 1 limoen, kerriepoeder, zout, peper.Maak de groenten schoon en schil ze. Snijd ze in plakjes. Bak de rode ui en wortel in een geoliede braadpan. Voeg de blokjes kip toe. Bak 4 minuten en breng op smaak met peper en zout.Voeg de tomatenpuree, kerriepoeder, koraallinzen en water toe. Laat 15 minuten afgedekt koken op laag vuur.Voeg de melk toe en laat 3 minuten sudderen. Kruid naar eigen smaak.Serveer met wat fijngesneden lenteui en citroensap.- Muffin met zoete aardappel en chocoladeschilfers 🧁Voor 6 muffins: 90ml melk, 75g zoete aardappel, 100g bloem, 30g suiker, 10g vanillesuiker, 50g chocoladeschilfers, 1 ei, 6g bakpoeder, kaneel.Kook de geschilde en in stukjes gesneden zoete aardappel 20 minuten in kokend water. Pureer en laat afkoelen.Meng in een kom het ei, de melk, de suikers en de kaneel. Voeg de bloem, bakpoeder en zoete aardappelpuree toe.Meng goed en roer de chocoladeschilfers erdoor.Giet het mengsel in 6 bebloemde siliconen muffinvormpjes. Bak 25 minuten op 180°C.Eet smakelijk!#GebalanceerdeRecepten ... See MoreSee Less
0 CommentsComment on Facebook
Het hele Nubel team, met onze nieuwe collega Eline Le dieu, op het nieuwjaarsfeest van FOD Volksgezondheid 🥳🎉🥳#nieuwjaar #nieuwecollega ... See MoreSee Less
Om goed het nieuwe jaar te beginnen 🥳 ... See MoreSee Less
... See MoreSee Less
Fruit en groenten van het seizoen 🍎🍄🍐 ... See MoreSee Less
De feestdagen staan voor de deur. Gezelligheid met familie en vrienden. Maar de feestdagen betekenen ook veel eten, vaak te veel.Om te voorkomen dat je de dag na de feesten met een opgeblazen gevoel zit, zijn hier zes eenvoudige en makkelijk te volgen tips:• Las tussen twee grote maaltijden voldoende fruit en groenten in. 🍎 🥦• Beperk alcoholische dranken en drink een glas water tussen elk glas wijn. 💦• Sla geen maaltijden over tijdens de feestdagen. Zo voorkom je een overdaad aan aperitiefhapjes. 🥗• Kies als aperitiefhapje voor groentesticks, mozzarellabrochettes, hummus, enz. in plaats van chips en gefriruurde hapjes. 🍡• Kies voor zelfgemaakte gerechten. 🍲• Blijf actief tijdens de feestdagen. 🤾♀️En maak vooral van de gelegenheid gebruik om te lachen, mooie momenten te delen en te ontspannen!# Feestmaaltijden #kerst # Kersttafel ... See MoreSee Less